Alles over Lori’s van de Blauwe Bergen


Alles over een Lori van de Blauwe Bergen.

Er zijn heel wat verschillende soorten papegaaien en parkieten die als huisdier worden gehouden. De Lori papegaai is waarschijnlijk één van de meest gehouden kromsnavels door zijn prachtig en kleurrijk verenkleed.

Een Lori is een prachtige en intelligente kromsnavel die vaak als huisdier wordt gehouden. Deze papegaaien zijn afkomstig uit Australië en worden gekenmerkt door hun kleurrijke veren. Daarnaast zijn ze ook vrij makkelijk tam te maken door hun speels en sociaal karakter.


Nog maar enkele dagen geldig: alle e-boeken gratis!

Wat heb jij geluk! Tijdelijk kan je alle e-boeken volledig gratis ontvangen.

Of klik hier voor meer info.


Door de hoge intelligentie zijn het wel complexe huisdieren om te houden. Als je van plan bent om een Lori papegaai aan te schaffen of als je er al één hebt dan is het goed om je goed te informeren.
In dit artikel lees je meer over de algemene kenmerken van de papegaai, zoals het uiterlijk, afkomst, karakter en gedrag. Daarnaast krijg je extra informatie over de aanschaf, zoals de kostprijs en waar je op moet letten. Ten slotte kan je alles lezen over de verzorging van deze vogel.

Algemeen

De wetenschappelijke naam van de Lori van de Blauwe Bergen is Trichoglossus moluccanus moluccanus. Hier bestaan ook nog enkele soorten van, zoals de noordelijke en zuidelijke Lori.

Hieronder krijg je een overzicht van de algemene kenmerken van de gewone Lori papegaai, zoals het uiterlijk, de verschillende soorten, het leefgebied en veel meer.

Uiterlijk van een Lori

Lori’s zijn middelgrote vogels die ongeveer 25 tot 35 cm groot zijn en tussen de 120 en 145 gram wegen. Het zijn prachtige en zeer kleurrijke vogels. De kop van de Lori is blauwpaars met op het achterhoofd een geelgroene plek.

De bovenkant van de buik is oranje, terwijl de onderkant blauw is. De nek, rug en staart van de Lori’s zijn voornamelijk groen, met ook gele tinten in de staart. De snavel van de Lori is oranje en de ogen hebben zwarte pupillen met een oranje ring omheen. De poten van de papegaai zijn grijskleurig.

DierDier

Lori man of vrouw?

Het is niet altijd makkelijk om het geslacht van Lori papegaai met het blote oog te onderscheiden, omdat mannetjes en vrouwtjes vaak op elkaar lijken. Er zijn echter wel enkele manieren om met grote zekerheid het geslacht te bepalen.

Zo heeft een vrouwtje of pop doorgaans een ronder hoofd, een kleinere snavel en een lichtere kleur van de veren. Daarnaast leggen vrouwtjes eieren. Mannetjes hebben daarentegen doorgaans een ovaler hoofd, een iets grotere snavel en een donkerdere kleur van de veren. Mannetjes zijn ook iets groter dan vrouwtjes.

Als je helemaal zeker wilt zijn van het geslacht van de vogel, kun je het beste professioneel advies vragen aan een dierenarts. Er zijn twee manieren om het geslacht te bepalen met behulp van een dierenarts: via endoscopie of via DNA-onderzoek.

Bij endoscopie worden de geslachtsorganen van de vogel bekeken via een kleine camera die in de buikholte wordt ingebracht. Dit heeft het nadeel dat de vogel in slaap worden gebracht, maar als voordeel kunnen andere organen tegelijkertijd worden onderzocht.

Bij DNA-onderzoek wordt bloed of een veer van de vogel gebruikt om het geslacht te bepalen. Bij het bekijken van het DNA via de veren is het dus niet per se nodig om de vogel mee naar de dierenarts te nemen.

Afkomst van een Lori

Lori’s komen voor in heel Australië en Tasmanië, met uitzondering van Kaap York. Ze leven op plaatsen met veel bomen en water, zoals open regenwouden, bossen en plantages. Lori’s zijn echter ook te vinden op de savanne.

Karakter en gedrag Lori

De Lori’s van de Blauwe Bergen zijn erg sociale vogels die makkelijk tam te maken zijn. Daarnaast zijn ze erg actief, nieuwsgierig en leren ze graag nieuwe dingen aan.

Het is wel niet de meest stille vogel om te houden, ze staan erom bekend dat ze veel lawaai kunnen maken en zijn dus soms luidruchtig. Dit is dus iets om rekening mee te houden bij de aanschaf.

Kunnen Lori’s praten?

Lori’s zijn erg slimme dieren die ook kunnen lerenpraten. Echter zullen ze niet zo goed praten als een grijze roodstaart, deze kunnen meer dan 250 woordjes leren, wat hen de koning der pratende papegaaien maakt.


Zeer tijdelijke aanbieding: alle e-boeken gratis!

Wat heb jij geluk! Tijdelijk kan je alle e-boeken volledig gratis ontvangen.

Of klik hier voor meer info.


Er wordt geschat dat ze tot 7 keer slimmer zijn dan een hond, dit is ongeveer zo slim als een kind van 5 jaar oud. Geen nood als je Lori niet zal praten, ze kunnen ook heel goed fluiten en verschillende geluidjes imiteren!

Ik schreef een artikel over hoe je een kromsnavel kan leren fluiten en leren praten.

Risico op eenkennigheid

Voor een Lori is het natuurlijk gedrag om een partner te zoeken. Kenmerkend is dat deze partner vaak voor het leven is.

Deze papegaai kan de eigenaar als partner beschouwen en daarom minder geïnteresseerd zijn in andere mensen. Dit gedrag wordt soms “eenkennigheid” genoemd en kan leiden tot mindere sociale vaardigheden met andere mensen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de papegaai voldoende sociale interactie heeft met andere mensen om deze vaardigheden te behouden of te ontwikkelen.

Dat een Lori een aanleg heeft om eenkennig te worden hoeft niet meteen voor problemen te zorgen, maar het is wel goed om het te beseffen en hier regelmatig aan te werken. Een goede socialisatie is daarom erg belangrijk.

Omdat de opvoeding van een kromsnavel erg belangrijk is, schreef ik hier een extra artikel over.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het hele gezin betrokken is bij de verzorging van de papegaai vanaf het moment dat hij of zij in huis is. Dit kan betekenen dat verschillende leden van het gezin verantwoordelijk zijn voor verschillende taken, zoals het schoonmaken van de kooi, het verversen van het voer en het aanleren van trucjes. Het kan ook nuttig zijn om de taken af te wisselen tussen de verschillende gezinsleden om ervoor te zorgen dat iedereen betrokken blijft bij de verzorging van de papegaai.

Op die manier leert de papegaai omgaan met verschillende mensen en dit maakt het ook makkelijker om de vogel te leren omgaan met vreemden (artikel). Het is dan ook leuk dat de vogel sociaal is naar bijvoorbeeld familie of vrienden die op bezoek komen.

Het socialiseren van een papegaai, met tam maken (artikel) als de eerste stap, is het gemakkelijkste bij jonge papegaaien. Echter is het ook mogelijk om oudere papegaaien tam en goed opgevoed te krijgen, hoewel dit proces misschien wat langer duurt en meer tijd vergt. Het is belangrijk om te genieten van elke vooruitgang die de papegaai maakt, ongeacht hoe oud hij of zij is.

Lori tam maken.

Risico op ontwikkelen van probleemgedrag

Elke papegaai heeft een risico op het ontwikkelen van probleemgedrag. Dit gaat nu eenmaal sneller dan bij andere huisdieren zoals een hond omdat een papegaai een veel hogere intelligentie heeft.


Mis je kans niet: alle e-boeken gratis!

Wat heb jij geluk! Tijdelijk kan je alle e-boeken volledig gratis ontvangen.

Of klik hier voor meer info.


Vele mensen denken dat ze pech hebben met het karakter van de vogel als deze zich niet als een fijne vogel gedraagt. Echter kan je het niet volledig op het karakter steken. Het karakter speelt voor een stukje mee, maar de opvoeding is veel belangrijker!

Via een goede opvoeding en te zorgen dat de papegaai zijn basisverzorging krijgt, zal de vogel een veel lagere kans hebben op het ontwikkelen van slecht gedrag.

Omdat probleemgedrag zo vaak voorkomt heb ik enkele artikels geschreven over hoe je dit kan voorkomen en kan aanpakken als het zich voordoet. Vaak is dit in de vorm van bijten, schreeuwen en het plukken van de veren.

Levensverwachting Lori

Lori kunnen gemiddeld 20 tot 30 jaar oud worden als ze goed verzorgd worden. Dit betekent dat het belangrijk is om goed na te denken voordat je besluit om er een aan te schaffen, omdat je de verantwoordelijkheid voor een vogel op je neemt die misschien wel ouder wordt als jijzelf.

Je moet daarom in staat bent om voldoende tijd en middelen te investeren in de verzorging van de vogel op de lange termijn. Als je de Lori de juiste zorg geeft, kan hij echter jarenlang gezelschap geven en een liefdevolle en trouwe metgezel zijn.

Aanschaf

Hoeveel kost een Lori?

De kosten van het houden van een Lori van de Blauwe Bergen als huisdier kunnen variëren, maar gemiddeld kun je rekenen op ongeveer 150 tot 400 euro. Houd er wel rekening mee dat goedkoop vaak ook duurkoop kan zijn en dat het soms beter is om iets meer te betalen voor een gezonde en goed gekweekte vogel.

Daarnaast zijn er ook eenmalige kosten zoals de aanschaf van een kooi, klimboom en speelgoed. Deze bomen en speelgoed bestaan in verschillende vormen en maten. In de volgende artikels worden speelbomen en de soorten speelgoed voor kromsnavels in detail besproken.

Maar de kromsnavel mag ook niet heel de dag binnen zitten. Daarom heb ik een artikel geschreven over het gebruik van een tuigje en hoe je de vogel veilig mee naar buiten kan nemen.

Er zijn ook terugkomende kosten te verwachten, zoals dierenartsbezoeken, voer, nieuw speelgoed, bodembedekking en eventueel het kortwieken. Er zijn soorten bodembedekking te vinden voor ieder budget, ze hebben elk hun voor en nadelen. Dit wordt besproken in dit artikel over de soorten bodembedekking.

Het is belangrijk om deze kosten in overweging te nemen voordat je besluit om een Lori papegaai als huisdier te nemen. Het houden van een papegaai is duurder dan bijvoorbeeld een hond of kat, maar je hebt er wel je hele leven plezier van.

Er zijn dus heel wat kosten aan het houden van papegaaien en parkieten. In de volgende artikels over hoeveel een papegaai kost en hoeveel een parkiet kost worden alle kosten tot in detail uitgelegd en het totaalplaatje wordt berekend.

CITES en ring verplicht?

Papegaaien zijn wilde dieren. Aangezien er in het verleden heel wat vogels in het wild werden gevangen zijn er helaas veel soorten met uitsterven bedreigd. Om deze soorten te beschermen zijn er enkele maatregelen van kracht.

Wat zijn CITES?

CITES (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora) is een internationale verdragsorganisatie die is opgericht om de internationale handel in bedreigde diersoorten te reguleren. Het doel van CITES is om ervoor te zorgen dat de internationale handel in wilde dieren en planten geen bedreiging vormt voor hun voortbestaan.

Ze staan gelukkig niet vermeld op de CITES Appendix I en EU bijlage A. Op deze lijst staan alle diersoorten die met uitsterven zijn bedreigd, daarom mag men ze niet zomaar in het wild vangen.

De Lori papegaai staat wel vermeld op CITES bijlage II. Hier staan alle dieren op die mogelijks met uitsterven bedreigd zijn, maar dat op dit moment nog niet zijn. De Lori papegaai is gelukkig voorlopig niet met uitsterven bedreigt dankzij het grote leefgebied waarin ze leven, hierdoor is de kans op uitsterven veel kleiner.

Om de soort toch te beschermen zijn er voor Lori’s in te voeren vergunningen nodig, het houden van CITES papieren zijn voorlopig nog niet nodig.

Verplichte ring

Maar om de illegale handel te stoppen en te controleren worden Lori’s verplicht uitgerust met een ring rond de poot. De juiste ringmaat van een Lori is 7mm.

De juiste ring is een gesloten CITES-pootring met de juiste markeringen. Vaak worden er gewoon knijpringen rond de poot geplaatst met het jaar en de code van de kweker, maar dit is dus niet voldoende. Met een knijpring kan deze na de geboorte worden aangebracht, waardoor het fraudegevoelig is.

Verzorging van een Lori papegaai

Hieronder lees je alles over de verzorging van Lori papegaaien, zoals de voeding, huisvesting en het verzorgen van de nagels, veren en nagels.

Wat eet een Lori?

Basisvoeding

Voeding is een belangrijk aspect van de verzorging van Lori papegaaien. Een goed uitgebalanceerd dieet kan helpen om de gezondheid en het welzijn van de vogel te behouden. In het wild eten Lori’s voornamelijk nectar, bloemen, vruchten, bessen en zaden. Maar ook insecten en larven durven ze eten.

Een goede basis voor het dieet van een Lori is ongeveer 60% kant-en-klaar papegaaienvoer specifiek voor Lori’s dat uit pellets bestaat. Dit kan worden aangevuld met ongeveer 40% groenten en fruit, zaden en noten, peulvruchten en eivoer om extra voedingsstoffen te bieden. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de vogel voldoende vers drinkwater heeft.

De voeding is dus erg belangrijk voor de gezondheid van de vogel. Daarom heb ik een artikel geschreven waarin alles over de voeding van kromsnavels wordt besproken.

Daarnaast geef water en voer bij Lori’s best altijd in een redelijk zware voerbak, ze durven anders de voerbakjes omgooien of er mee te spelen.

Afhankelijk van wat ze juist eten op de dag, kan dit leiden tot verschillende soorten en kleuren ontlasting. Het is goed om te weten hoe een gezonde ontlasting eruit om in te kunnen schatten of er een probleem is, daarom schreef ik er een artikel over.

Aan een papegaai kan je vaak pas in een erg gevorderd stadium zien dat ze ziek zijn, regelmatig de poep van de vogel nakijken kan helpen om de algemene gezondheid in te schatten. Als je je zorgen maakt is het aan te raden om professioneel advies te vragen aan een dierenarts.

Wat eet een Lori van de Blauwe Bergen?

Snacks

Snacks kunnen een handig hulpmiddel zijn bij het trainen van een Lori papegaai. Hoewel de basisvoeding van de vogel voldoende moet zijn om hem gezond te houden, kan het soms moeilijk zijn om de vogel te motiveren om bepaalde trucjes of commando’s te leren als hij alleen maar zijn gebruikelijke voer krijgt.

Ik schreef een artikel over het trainen van kromsnavels, omdat het van cruciaal belang is om de papegaai of parkiet mentaal voldoende te stimuleren .

Ook over welke snacks je mag gebruiken als beloning bij goed gedrag of als extra motivatie om nieuwe dingen te leren schreef ik een artikel. Er zijn verschillende soorten snacks die geschikt zijn voor Lori’s papegaaien, zoals bepaalde noten, zaden, trosgierst en meelwormen.

Houd er wel rekening mee dat deze snacks niet het hoofdvoedsel van de vogel mogen vormen en dat ze alleen als supplement dienen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de snacks gezond en geschikt zijn voor papegaaien.

Verboden voedsel

Hoewel Lori papegaaien heel veel verschillend voedsel kunnen eten, zijn er bepaalde voedingsmiddelen die giftig kunnen zijn voor deze vogels en daarom verboden zijn.

Een voorbeeld hiervan is chocolade, wat giftig theobromine bevat. Ook avocado’s zijn giftig doordat ze persine, wat slecht kan zijn voor de vogel. Zelfs enkele grammen van deze voedingsmiddelen kunnen al giftig zijn voor papegaaien, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze hier nooit in contact mee komen.

Ik schreef een artikel over alle voedingsmiddelen die giftig zijn voor kromsnavels. Deze zijn onder andere zuivel, alcohol, cafeïne, ui en bepaalde soorten fruitpitten en noten. Het is belangrijk om deze voedingsmiddelen te vermijden om de gezondheid van de vogel te behouden.

Als je twijfelt of je iets aan de vogel mag geven, dan kan je dit beter niet doen. Voorkomen is beter dan genezen.

Huisvesting

De huisvesting van een Lori papegaai is erg belangrijk voor zijn welzijn. De kooi van de vogel moet goed ingericht zijn en voldoende ruimte bieden zodat de vogel zijn vleugels kan spreiden en zich vrij kan bewegen. Een vaak gehanteerde regel is dat de kooi 2 à 3 keer zo breed moet zijn als zijn spanwijdte.

Welke kooi voor een Lori?

Als je op zoek bent naar een papegaaienkooi voor een Lori papegaai, dan zie je soms door de bomen het bos niet meer zien. Daarom schreef ik een artikel over de beste kooien voor een Lori en waar je op moet letten.

Zorg voor voldoende variatie

Echter worden veel vogelkooien verkeerd ingericht, daarom schreef ik er een apart artikel over. In het artikel over de inrichting lees je alles over hoe je alles in de kooi kan schikken voor een gelukkige kromsnavel.

Ook is het mogelijk om Lori’s in een volière te houden. Over het algemeen geldt: hoe groter, hoe beter. Probeer je toch minimaal aan een lengte van 3 meter, een hoogte van 2 meter en een breedte van 1 tot 2 meter te houden.

Houd er ook rekening mee dat papegaaien zich snel kunnen vervelen, dus het is belangrijk om er voor te zorgen dat de kooi voldoende speelgoed heeft om de vogel bezig te houden.

Ik schreef ook een artikel over hoe je ook zelf speelgoed kan maken, wat goedkoper is en vaak net zo leuk is voor de vogel.

Om ervoor te zorgen dat de vogel voldoende variatie heeft, kan het ook nuttig zijn om een speelboom of klimboom in de woonkamer te plaatsen.

Net zoals bij speelgoed schreef ik over hoe je zelf een speelboom kan maken. Dit is gelukkig niet heel moeilijk als je de stappen volgt. Enkel moet je er voor opletten dat je alleen takken gebruikt die op de lijst met bomen die niet giftig zijn voor papegaaien en parkieten staan.

Als je beperkt bent in budget, hoeft de prijs dus geen belemmering te zijn om de vogel een goede huisvesting te bieden.

Schoonmaken van de kooi

Het is belangrijk om regelmatig de kooi van een Lori papegaai regelmatig schoon te maken, zowel op dagelijkse als wekelijkse basis. Dit is noodzakelijk vanwege het snelle metabolisme van de vogel, wat kan leiden tot frequente uitwerpselen. In het artikel over het schoonmaken van de kooi staan alle stappen beschreven om dit zo goed mogelijk te doen. Op die manier zullen ziektes, schimmels en bacteriën worden vermeden.

Door het snelle metabolisme is het normaal dat de vogel af en toe op je kleren poept, dit moet je niet direct als een probleem zien. Omdat sommige mensen dit graag willen afleren schreef ik een artikel over hoe je een papegaai of parkiet zindelijk kan maken. Dit kan helpen om de schoonmaakbeurten te beperken.

De dagelijkse schoonmaak van de kooi kan bestaan uit het verversen van het water en het eten van de vogel en het verwijderen van eventuele uitwerpselen.

De wekelijkse schoonmaak is uitgebreider en kan onder andere het grondig schoonmaken van de kooi, het vervangen van het bodembedekking en het desinfecteren van speelgoed en andere accessoires omvatten.

Zorg voor voldoende slaap

Voldoende slaap is niet alleen belangrijk voor mensen, maar zeker ook voor Lori’s. Ik schreef een apart artikel over de slaap van kromsnavels omdat, net als bij mensen, voldoende slaap nodig is om te herstellen van de activiteiten tijdens de dag. Dit zal een positief effect hebben op de fysieke en mentale gezondheid van de vogel.

Het slaappatroon van papegaaien is echter verschillend dan dat van mensen, ze hebben een veel grotere slaapbehoefte. Terwijl wij gemiddeld 8 uur slaap per dag nodig hebben, hebben papegaaien ongeveer 12 uur per dag nodig.

Om ervoor te zorgen dat je Lori papegaai voldoende slaap krijgt, kan het nuttig zijn om een slaapkooi in een aparte kamer te plaatsen of om een hoes over de kooi te doen om zo het licht te blokkeren. Zo kun je ervoor zorgen dat de vogel in een rustige en donkere omgeving kan slapen, wat nodig is om goed te kunnen herstellen.

Nagels verzorgen

Het is belangrijk om de nagels van een Lori papegaai regelmatig te verzorgen om ervoor te zorgen dat ze goed kunnen blijven functioneren. Als de nagels te lang worden, kan dit leiden tot ongemak en problemen met het lopen en balanceren van de vogel.

Een goede slijtstok kan de nagels al heel wat afvijlen, maar soms zal het nodig zijn om de nagels extra bij te knippen of te veilen.

Omdat het knippen van de nagels niet zonder risico is, kan het nuttig zijn om het apart artikel te lezen over het verzorgen en knippen van de nagels. Daar kan je lezen hoe je dit op een veilige en verantwoorde manier kan doen. Zo kun je ervoor zorgen dat je de nagels van de vogel op een goede manier verzorgt en eventuele problemen kan voorkomen.

Snavel verzorgen

Een goede gezondheid van de snavel van een Lori papegaai is van belang zodat de vogel zich goed kan voeden. Als de snavel te lang wordt, kan dit leiden tot problemen met het eten van de vogel en kan het zelfs leiden tot uitdroging.

Een slijtstok kan helpen om de snavel in een goede conditie te houden, maar soms zal het noodzakelijk zijn om de snavel te knippen of te veilen. Zorg ervoor dat je altijd voorzichtig bent bij het knippen van de snavel van de vogel om problemen te voorkomen. Daarom is over het verzorgen van de snavel een artikel geschreven.

Veren verzorgen

Het verzorgen van de veren is onmisbaar om de papegaai gezond te houden. Dat komt omdat de luchtvochtigheid in de huiskamer niet ideaal is. In het volgende artikel kan je meer lezen over het verzorgen van de veren en het douchen.

Douchen

De luchtvochtigheid in Australië, waar de Lori leeft, is vele malen hoger dan hier in Nederland of België. Een te lage luchtvochtigheid kan voor problemen aan de veren en de huid zorgen.

Om dit te voorkomen kan je de papegaai regelmatig douchen. Dit is niet alleen goed voor de veren en de huid, maar is ook een ideale manier om met je vogel bezig te zijn.

Kortwieken is een keuze

Bij het verzorgen van de veren hoort (helaas) nog steeds het kortwieken van de veren. Hierbij worden de veren op zo’n manier geknipt dat ze in normale omstandigheden niet meer kunnen opstijgen, maar wel nog veilig kunnen landen. Aan het kortwieken zijn heel wat voor en nadelen verbonden, het is goed om je in te lezen over het wel of niet kortwieken.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het kortwieken geen veilige manier om je papegaai mee naar buiten te nemen. Als er een sterke windvlaag is, kan de vogel nog steeds voldoende draagkracht hebben in de veren en opstijgen. Het is dan wel niet meer mogelijk om veilig terug te vliegen.

Elke situatie is verschillend, dus soms kan het zijn dat het kortwieken toch de beste optie is, in dat geval is het van cruciaal belang om te lezen hoe je de papegaai op een juiste manier kort kan wieken.

Voldoende verse lucht

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat een Lori papegaai voldoende verse lucht krijgt. Dit is goed voor de gezondheid van de vogel en kan helpen om eventuele problemen met de luchtwegen te voorkomen.

Een manier om de vogel voldoende verse lucht te geven, is door hem af en toe mee naar buiten te nemen. Zo kun je ervoor zorgen dat de vogel kan genieten van de buitenlucht en zijn vleugels kan uitslaan. Kortwieken is geen veilige methode, doordat wegvliegen nog steeds mogelijk is. Met behulp van een speciaal tuigje voorpapegaaien kan dit wel op een veilige manier.

Daarnaast is het ook belangrijk om het huis regelmatig te verluchten om ervoor te zorgen dat de vogel voldoende verse lucht krijgt. Het is aan te raden om te voorkomen dat er gerookt of gedamd wordt in de buurt van de vogel, omdat dit slecht kan zijn voor zijn gezondheid. Lees hier meer over waarom roken en dampen zo slecht zijn voor papegaaien.

Het kan ook goed zijn voor de band tussen jou en de vogel als je af en toe samen naar buiten gaat. Dit kan ook een goede gelegenheid zijn om te lezen over hoe je de vogel vliegtraining kan geven, wat niet enorm moeilijk is. Zo kun je ervoor zorgen dat de vogel voldoende beweging krijgt en dat hij zich goed kan ontwikkelen.

Papegaaienverzekering

Een papegaaienverzekering is zeker het overwegen waard als u onverwachte medische kosten wilt vermijden die kunnen ontstaan bij uw papegaai. De kosten van medische consultaties en behandelingen bij een vogelarts kunnen snel oplopen, maar met een betaalbare maandelijkse premie voor een papegaaienverzekering kunt u gemoedsrust hebben en financiële stress vermijden.

Het is ook de moeite waard om te bedenken dat papegaaien lang kunnen leven, dus het is geruststellend om te weten dat uw gevederde vriend de zorg kan krijgen die hij of zij nodig heeft. Om alles hierover te bespreken schreef ik een artikel over papegaaienverzekeringen.

Conclusie

Lori papegaaien zijn prachtige en intelligente vogels die een leuke en leerzame aanvulling kunnen zijn op het gezin. Ze hebben echter ook specifieke verzorging en behoeften nodig om gezond en gelukkig te blijven. Daarom is het belangrijk om goed te informeren voordat je er een koopt. Als je ervoor zorgt dat de vogel de juiste huisvesting, voeding en zorg krijgt, dan kan je jarenlang van geweldig gezelschap genieten.

Veelgestelde vragen

Wat mag een Lori papegaai niet eten?

Er zijn een aantal voedingsmiddelen die Lori papegaaien niet mogen eten. Chocolade en avocado zijn heel giftig, enkele grammen kunnen al voor grote problemen geven. Daarnaast moet je ook oppassen met het geven van zuivel, alcohol, uien en sommige fruitpitten.

Wat kost een Lori?

Een Lori kost normaal tussen de 150 en de 400 euro. De prijs is afhankelijk van de leeftijd en de conditie van de vogel. Maar ook voor een goede kweker zal je vaak wat meer moeten betalen.

Kunnen Lori’s praten?

Het is mogelijk voor Lori’s van de Blauwe Bergen om te leren praten. Ze kunnen enkele woordjes leren, maar ook imiteren of liedjes fluiten. Echter zullen ze nooit zo goed praten als een grijze roodstaart papegaai.

Hoe oud kan een Lori worden?

Een Lori van de Blauwe Bergen kan vrij oud worden, een leeftijd van 20 tot 30 jaar is in gevangenschap niet uitgesloten. Daarom moet je steeds goed nadenken voordat je er één aanschaft.

Wat eet een Lori papegaai?

Een Lori papegaai eet in de natuur voornamelijk bloesems, nectar, bloemen, insecten en larven. Maar in gevangenschap eten ze best pellets als basisvoer aangevuld met groenten, fruit, peulvruchten, noten, zaden en wat eivoer.

Waar leeft een Lori?

De Lori leeft in gebieden zoals open regenwouden, bossen, plantages en savannes. Ze zijn afkomstig van het grootste deel van Australië en Tasmanië.

Hoeveel eet een Lori?

Een Lori eet normaal zo’n 10% van zijn eigen lichaamsgewicht. Voor een Lori van 130 gram, is dit ongeveer 13 gram voer per dag.

Hoe groot is een Lori?

Een Lori is een middelgrote vogel met een grootte van 25 tot 35 cm. Hun gewicht varieert tussen de 120 en 145 gram.

Welke groente mag een Lori?

Een Lori eet heel graag groenten, dit is ook erg gezond. Voorbeelden van groenten dat een Lori mag eten zijn broccoli, paprika, tomaten, wortel, spinazie, erwten en nog veel meer.

Welk fruit mag een Lori?

Fruit is erg gezond voor een Lori, dit is ook iets wat ze vaak in het wild eten. Voorbeelden van fruit dat een Lori mag eten zijn appel, banaan, druiven, kiwi, mandarijn, peer, perziken, pruimen en nog veel meer.

Vogelexpert.nl

Wij zijn het team van vogelexpert, dé onafhankelijke vogel-website voor papegaaien, parkieten en kippen van Nederland en België. Door onze kennis te delen, willen we helpen om het leven van vele vogels en pluimvee in gevangenschap te verbeteren!

Recente Artikels