Beste acryl speelgoed voor papegaaien en parkieten


Verveling is een verschijnsel wat veel voorkomt bij papegaaien en parkieten. Voldoende speelgoed kan helpen om dit te voorkomen, zoals acryl speelgoed. Dit is speelgoed dat wordt gemaakt van een soort hard doorzichtig materiaal en wordt meestal gebruikt om te foerageren.

Speelgoed gemaakt van acryl zijn ideaal voor papegaaien en parkieten. Dat komt omdat ze er vaak erg leuk uitzien en enorm sterk zijn, waardoor het niet snel kan worden stuk gebeten door de vogel. Het wordt vaak gebruikt voor voet- en tafelspeeltjes of speelgoed waarbij ze een snoepje moeten proberen los te krijgen, ook wel foerageerspeelgoed genoemd.


Nog maar enkele dagen geldig: alle e-boeken gratis!

Wat heb jij geluk! Tijdelijk kan je alle e-boeken volledig gratis ontvangen.

Of klik hier voor meer info.


Dit is het korte antwoord, uiteraard is er veel meer over te vertellen. In dit artikel leg ik uit wat acryl nu precies is en waarom het geschikt is voor papegaaien en parkieten. Daarnaast kan je lezen wat de voordelen zijn en welk acryl speelgoed ik het beste vind. Ten slotte geef ik nog een overzicht van alle andere soorten speelgoed die er nog bestaan.

Klik hier om meteen naar de selectie acryl speelgoed te gaan.

Wat is acryl en is het geschikt voor kromsnavels?

Acryl is een soort kunststof met als wetenschappelijke naam Polymethylmethacrylaat oftewel PMMA. Dit materiaal heeft als eigenschap dat het transparant is en dus het licht doorlaat, dit geeft het een leuke uitstraling. De acryl speeltjes (bol.com) zijn dus van deze stof gemaakt.

Eigenlijk is acryl niet zo verschillend van plexiglas, het wordt vaak gebruikt als alternatief voor gewoon glas en heeft voor- en nadelen. Uiteraard is het voor papegaaien en parkieten geen goed idee om echt glas te gebruiken door het risico van scherpe stukken.

Daarom wordt de kunststof acryl vooral gebruikt omdat het licht is, het is makkelijk om het te verwerken in speeltjes van verschillende vormen en kleuren en het laat meer licht door dan gewoon glas.

DierDier

Is acryl wel veilig voor papegaaien en parkieten?

Acryl wordt heel regelmatig gebruikt voor het maken van speeltjes, het is dus zeker niet giftig. Maar zoals elk speelgoed kan het wel enkele gevaren met zich mee brengen. Daarom is het belangrijk om het speelgoed regelmatig te controleren op beschadigingen. Als je merkt dat het speelgoed een defect heeft, zoals een afgebroken stukje, dan is het tijd om het speeltje weg te gooien.

Welke soorten speelgoed worden gemaakt met acryl?

Acryl wordt dus vaak gebruikt in verschillende soorten speeltjes. Maar welke soorten speeltjes zijn dit juist en wat is hun verschil?

1.     Hangspeelgoed

Hangspeelgoed is eigenlijk al het speelgoed wat in de kooi wordt opgehangen. Het doel is voornamelijk dat de vogel kan spelen als je even geen aandacht kan geven, het is dus echt zelfstandig speelgoed.

Dit speelgoed is meestal opgebouwd uit een metalen ketting waarrond verschillende materialen worden opgehangen, denk hierbij aan touwen, houten blokken, maar ook stukjes acryl speelgoed kunnen het speeltje verrijken.

2.     Foerageer- en denkspeelgoed

Een tweede soort speelgoed waar vaak acryl voor wordt gebruikt is het foerageer- en denkspeelgoed. Deze speeltjes hebben eigenlijk een overlap met elkaar.

Het hoofddoel van foerageerspeelgoed is om de vogel bezig te houden om een verstopt snoepje uit het speeltje los te krijgen. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door snoepjes in een schatkistje met een sleutel te verstoppen. Een andere mogelijkheid is dat de vogel verschillende schuifjes moet opentrekken om steeds dichter bij het snoepje te komen. Erg leuk en het houdt de kromsnavel uren bezig.

Bij dit bovenstaande speelgoed wordt de intelligentie van de papegaai of parkiet duidelijk benut, maar er is nog een ander soort educatief speelgoed. Dit speelgoed heeft vaak als bedoeling dat je samen met je vogel speelt. Een voorbeeld hiervan is een puzzel waarbij de vogel de juiste blokjes terug op de juiste plaats moet leggen. Dit is een heel leuke bezigheid om samen met je kromsnavel uit te oefenen!

Welk acryl speelgoed is het beste?

Ik koop mijn acryl speelgoed altijd op bol.com of de HuisdierSuper. Beide winkels hebben een mooi aanbod van kwalitatief speelgoed dat voldoet aan de normen. Als er iets niet beschikbaar is bij de ene winkel, dan koop ik het bij de andere. Ze vullen elkaar meestal goed aan.

Acryl hangspeelgoed

Dit speelgoed is gemaakt van acryl en heeft als bedoeling om opgehangen te worden in de kooi. Het is dus echt hangspeelgoed waar de vogel met veel plezier kan spelen.


Zeer tijdelijke aanbieding: alle e-boeken gratis!

Wat heb jij geluk! Tijdelijk kan je alle e-boeken volledig gratis ontvangen.

Of klik hier voor meer info.


Beeztees Acryl

De Beeztees Cirkel (bol.com) is leuk speelgoed voor jouw vogel. Dit speeltje bestaat uit een staafje waaraan verschillende gekleurde cirkels zijn geschoven. Deze cirkels zijn leuk om mee te spelen voor jouw vogel en jouw vogel kan ook nog bovenop het speeltje zitten. Het speeltje is gemakkelijk op te hangen door middel van de ophangketting. Afmeting: 14 cm

Beeztees Hangspeeltje staaf + bel

Het Beeztees Hangspeeltje Staaf met bel (bol.com) is leuk speelgoed voor jouw vogel. Dit speeltje heeft verschillende gekleurde stokjes, waar jouw vogel heerlijk mee kan spelen. Het belletje onderaan het speeltje, zorgt voor extra speelplezier. Afmeting: 23 cm

Acryl foerageer speelgoed

Dit speelgoed is gemaakt van voornamelijk acryl en is transparant van kleur, dat wilt zeggen dat het doorzichtig is. Het heeft als voordeel dat het wat serener is en dat de snoepjes in het speeltje duidelijk zichtbaar zijn.

Foerageer Capsule papegaai

Dit foerageerspeelgoed (bol.com) is perfect voor uw middelgrote of grote vogel om zijn foerageervaardigheid aan het werk te zetten. Vogels moeten leren dat als ze de leren riem naar beneden trekken, het voedsel uit de bovenste ruimte wordt losgelaten om lekkernijen op te halen.

Buffet Ball foerageren

Plaats een traktatie in de Buffet foerageerbal (De HuisdierSuper). Uw vogel zal proberen het lekkers eruit te halen. Op deze manier moet u vogel zijn best doen voor zijn eten en wordt hij gestimuleerd na te denken. De schotel zorgt ervoor dat er geen stukjes eten op de grond vallen.

Papegaaien schatkist

Plaats een lekkernij in de papegaaien schatkist (De HuisdierSuper). Hang de speelhanger duidelijk in het zicht van uw papegaai en kijk hoe snel de vogel zijn of haar natuurlijke instincten zal gebruiken om de schatkist te openen.

Acryl denkspeelgoed

Het onderstaande speelgoed is gemaakt van acryl en heeft als doel om mentaal uitdagend te zijn. Het zijn leuke speeltjes die de papegaai of parkiet uren kunnen bezig houden. Maar het is ook ideaal om samen met je vogel te kunnen spelen.

Happy Pet Schatkist

Deze schatkist (bol.com) is een leuk en interactief speeltje voor papegaaien. De blokjes hebben opvallende kleuren die de aandacht van de vogel trekken. Schatkist prikkelt het natuurlijke speel instinct en voorkomt verveling en veren pikken.

Speeltje kleuren sorteren

Een superleuke sorteren set (bol.com) om de intelligentie van jouw vogel te trainen! Vogels zijn in staat om kleuren te herkennen, te tellen, te sorteren, etc. Ze worden graag uitgedaagd en vinden het leuk om te spelen. Hoe snel lukt het jou om jouw vogel dit spelletje aan te leren?

Legpuzzel papegaaien

Leuke legpuzzel (De HuisdierSuper) voor je kromsnavel. Daag hem uit om de vormpjes in het juiste vakje te plaatsen. Oefening baart kunst. Geef je kromsnavel de tijd om dit te leren.


Mis je kans niet: alle e-boeken gratis!

Wat heb jij geluk! Tijdelijk kan je alle e-boeken volledig gratis ontvangen.

Of klik hier voor meer info.


Je keuze nog niet gevonden?

Ben je nog aan het twijfelen of heb je je keuze nog niet gevonden? Dan kan je altijd eens naar het speelgoed aanbod van onderstaande webshops gaan. Ik weet zeker dat je dan zal vinden wat je zoekt!

Bekijk hier al het speelgoed op bol.com.

Bekijk hier al het speelgoed op De HuisdierSuper.

Bekijk hier al het speelgoed bij ZooPlus.

Welke andere soorten speelgoed bestaan er nog?

Naast acryl speelgoed bestaan er ook nog andere soorten speelgoed zoals sloopspeelgoed, acryl speelgoed, schommels en klimspeelgoed. In dit artikel kan je meer lezen over de soorten speelgoed en waar je op moet letten bij de aankoop, zoals het juiste CE keurmerk.

Vogelexpert.nl

Wij zijn het team van vogelexpert, dé onafhankelijke vogel-website voor papegaaien, parkieten en kippen van Nederland en België. Door onze kennis te delen, willen we helpen om het leven van vele vogels en pluimvee in gevangenschap te verbeteren!

Recente Artikels