Beste kant-en-klare volières voor papegaaien en parkieten


Een volière is ideaal om je papegaai of parkiet voldoende vrijheid te kunnen geven. Zelf een volière bouwen is vaak ook redelijk moeilijk, zeker voor mensen die niet vaak klussen. Daarom zijn er gelukkig ook kant-en-klare modellen die gewoon aan huis worden geleverd.

Een kant-en-klare volière is een groot buitenhok voor papegaaien en parkieten die je zelf niet volledig moet bouwen. De firma’s die deze aan huis leveren zullen het grotendeels al voor monteren. Het is dan enkel nodig om de juiste panelen aan elkaar te bevestigen.


Nog maar enkele dagen geldig: alle e-boeken gratis!

Wat heb jij geluk! Tijdelijk kan je alle e-boeken volledig gratis ontvangen.

Of klik hier voor meer info.


Dit is het korte antwoord, uiteraard is er veel meer over te vertellen. In dit artikel zal ik uitleggen wat het voordeel is van deze kant-en-klare volières en aan welke voorwaarden deze moet voldoen. Daarnaast geef ik een overzicht van welke volière nu geschikt is voor welke soort kromsnavel. Hierbij zal ik een onderscheid maken tussen buitenvolières en volières voor in de woonkamer. Ten slotte geef ik graag toch nog wat info over het zelf maken van een volière.


Klik hier om meteen naar de selectie kant-en-klare volières voor buiten te gaan >>>

Klik hier om meteen naar de selectie kant-en-klare volières voor binnen te gaan >>>


Waarom kiezen voor een kant-en-klare volière?

Er zijn verschillende redenen waarom een kant-en-klare volière een betere keuze zou zijn voor je situatie.

Reden 1: je bent niet heel handig

De eerste reden is de meest voor de hand liggende reden waarom het zelf bouwen van een volière niet echt je ding is. Als je niet handig bent of niet over de nodige materialen en werktuigen beschikt om deze te maken, dan is het vaak al een erg moeilijke opdracht.

DierDier

Je moet beseffen dat een volière zeer stevig moet zijn en daarnaast moet het nog aan alle voorwaarden voldoen om je vogels hier veilig te kunnen houden. Je moet nadenken over het maken van een sluis, waar de nachthokken komen, hoe je de volière makkelijk kan kuisen enzovoort.

Als je toch graag zelf een volière zou bouwen, dan zou ik zeker eens kijken naar wat bouwplannen. Deze zorgen ervoor dat je perfect weet welke materialen je nodig hebt en hoe je deze kan monteren om tot een degelijke volière te komen. Deze volière bouwplannen kan je vinden bij Fred’s bouwtekeningen, dat is echt wel een aanrader!

Alle info over volière, nachthok voor papegaaien en parkieten

Reden 2: je wilt zeker zijn van de kwaliteit

Als je een kant-en-klare volière koopt van een degelijke aanbieder, dan weet je ook dat je vogels in een kwalitatieve omgeving kunnen leven. Dit is zeker niet te onderschatten, want een volière staat meestal ook buiten.

Het is geweten dat zelfgemaakte volières vaak wat minder stevig zijn en minder goed tegen extreme weersomstandigheden kunnen. Ook op die momenten wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je vogels veilig zitten en niet kunnen ontsnappen.

Vooral ook voor papegaaien is een kant-en-klare volière vaak aangeraden. Dat komt omdat ze een zeer sterke bek hebben en hierdoor al snel door verschillende materialen kunnen bijten. Als je zelf een volière maakt kan deze dit misschien wat minder goed weerstaan.

Reden 3: je wilt niet te veel tijd spenderen

Als je een volière bouwt, dan moet je wel beseffen dat dit een project is dat niet binnen een dag afgerond zal zijn. Als je niet te veel tijd wilt spenderen of het niet leuk vindt om te klussen, dan zou ik persoonlijk gewoon voor de kant-en-klare varianten gaan.

Welke volière is geschikt voor mijn vogel?

Als het goed is heb je nu al een idee of je zelf een volière gaat bouwen of toch op zeker gaat spelen door een kant-en-klare volière aan te schaffen. Dan is het nu tijd om na te denken aan welke volière het meest geschikt is voor jouw situatie.

Dit is volledig afhankelijk van welke vogels en hoeveel je er wilt houden. Enkele grasparkieten hebben uiteraard minder ruimte nodig dan als je ara’s wilt houden. Ook zal de gaasgrootte en de draaddikte helemaal verschillen.

Grasparkietjes hebben een kleinere gaasgrootte nodig omdat ze door grotere openingen sneller kunnen ontsnappen. Een ara heeft dan weer een sterkere bek waardoor de draad veel dikker moet zijn. Ook is het aangeraden voor grote papegaaien om een volière uit aluminium te kiezen, voor kleinere vogels kan dit perfect uit hout zijn.


Zeer tijdelijke aanbieding: alle e-boeken gratis!

Wat heb jij geluk! Tijdelijk kan je alle e-boeken volledig gratis ontvangen.

Of klik hier voor meer info.


Zoals je merkt zijn er heel wat zaken om mee rekening te houden. Daarom raad ik je aan om mijn volièregids voor papegaaien en parkieten te lezen. Dit is volledig gratis en bevat alle informatie die je nodig hebt. Je vindt er bijvoorbeeld een overzicht van hoe groot de volière en het nachthok moet zijn voor elke soort. Maar ook de verschillende draaddiktes en de gaasgroottes.


Bekijk hier de volledige volièregids voor papegaaien en parkieten >>>


Binnen of buitenvolière?

De meeste mensen denken meteen dat een volière buiten moet staan, dit is in de meeste gevallen ook aangeraden omdat de vogels hier voldoende zonlicht en verse lucht zullen krijgen. Zonlicht zal vitamine D3 aanmaken, dit is belangrijk voor een goede opname van calcium.

Maar een volière kan ook in de woonkamer worden geplaatst, dit is dan meestal als vervanging voor de kooi in huis. Deze volières noemt men dan meestal ook binnenvolières of huiskamervolières. Hieronder zal ik eerst een overzicht geven van de buitenvolières, daarna van de binnenvolières.

Overzicht van geschikte buitenvolières per soort papegaai of parkiet

Hieronder zal ik een overzicht geven van verschillende buitenvolières voor alle soorten vogels. Deze volières kan je vinden op bol.com als op De HuisdierSuper. Dit zijn mijn favoriete winkels, omdat ik hier erg goede ervaringen mee heb. Omdat de prijzen soms wat kunnen variëren raadt ik je aan om de websites zeker eens te vergelijken.

De meeste volières hieronder zijn van Voldux. Zij hebben een aparte koerierdienst voorzien om het transport te vergemakkelijken. Ze zullen met jou contact opnemen en de volières worden binnen de 6 werkdagen geleverd in zowel Nederland als België.

Kleine buitenvolières

Deze kleine en goedkopere buitenvolières zijn geschikt voor de kleine parkieten en kleinste papegaaien zoals grasparkiet, dwergpapegaai, vinken, neophema’s, forpussen en vogels met een vergelijkbare grootte.

Volière S1

Deze robuuste volière S1 (bekijk prijs op bol.com of De HuisdierSuper) wordt volledig handgemaakt in Nederland en is zeer geschikt voor buiten. De volière biedt ruimte voor kleinere volièrevogels zoals kanaries, zangvogels en parkieten.

De volière is voorzien van een handig voederbaksysteem, waardoor je vogels niet kunnen ontsnappen bij het aanvullen of verversen van de bakjes. Tevens zit er een grote deur zodat je altijd de volière in kan.

Kant-en-klare volière info voor papegaaien en parkieten.
Bekijk prijs op bol.com of De HuisdierSuper

Volière R1

Deze volière R1 (bekijk prijs op bol.com of De HuisdierSuper) wordt volledig gemaakt van geïmpregneerd hout. Dit maakt het hok onderhoudsvrij en zeer geschikt voor buiten. Het verblijf heet gaas van 13 x 13 x 0,8 mm. Aan de rechterkant bevindt zich een deur met daarin een twee-baks voedersysteem. Hierdoor kunnen de vogels zonder ontsnappingsgevaar gevoerd worden. In de vlucht zijn zitstokken aanwezig.


Mis je kans niet: alle e-boeken gratis!

Wat heb jij geluk! Tijdelijk kan je alle e-boeken volledig gratis ontvangen.

Of klik hier voor meer info.


Kant-en-klare volière info voor papegaaien en parkieten.
Bekijk prijs op bol.com of De HuisdierSuper

Middelgrote buitenvolières

Deze middelgrote buitenvolières zijn geschikt voor grote parkieten en kleine papegaaien zoals het bonte boertje, meyer papegaai, caique, lori, valkparkiet, monniksparkiet, zonparkiet, halsbandparkiet, grote Alexanderparkiet en vogels met een gelijkaardige grootte.

Volière S2

Deze volière S2 (bekijk prijs op bol.com of De HuisdierSuper) wordt volledig gemaakt van geïmpregneerd hout. Dit maakt het hok onderhoudsvrij en zeer geschikt voor buiten. Het verblijf heet gaas van 13 x 13 x 0,8 mm. Aan de rechterkant bevindt zich een deur met daarin een twee-baks voedersysteem. Hierdoor kunnen de vogels zonder ontsnappingsgevaar gevoerd worden. In de vlucht zijn zitstokken aanwezig.

Kant-en-klare volière info voor papegaaien en parkieten.
Bekijk prijs op bol.com of De HuisdierSuper

Volière Toon

Volière Toon (bekijk prijs op bol.com of De HuisdierSuper) is een zeer ruim vogelverblijf voorzien van een binnenhok en een ruime vlucht en is ideaal voor gebruik buiten. De volière is gemaakt met geïmpregneerd hout waardoor de volière onderhoudsvrij is en een zeer lange levensduur heeft van wel 10 tot 15 jaar.

Kant-en-klare volière info voor papegaaien en parkieten.
Bekijk prijs op bol.com of De HuisdierSuper

Grote buitenvolières

Deze grote buitenvolières zijn geschikt voor middelgrote tot grote papegaaien zoals: grijze roodstaart, edelpapegaai, jardine papegaai, amazone papegaai, kaketoe, ara en vogels met een vergelijkbare grootte.

Volière Thomas

Deze ruime vogel volière Thomas (bekijk prijs op bol.com of De HuisdierSuper) heeft een nachthok van geïmpregneerd hout en een vlucht van aluminium. Hierdoor is deze vogelkooi onderhoudsvrij en biedt hij een ruime levensduur van 10 tot 15 jaar. Het ruim opgezette nachthok is voorzien van een praktische sluis, hierdoor kunt u zelf de buitenvolière betreden zonder het risico te lopen dat uw vogels ontsnappen.

Kant-en-klare volière info voor papegaaien en parkieten.
Bekijk prijs op bol.com of De HuisdierSuper

Volière R10

De volière R10 (bekijk prijs op bol.com of De HuisdierSuper) wordt volledig gemaakt van geïmpregneerd hout. Dit maakt het hok onderhoudsvrij en zeer geschikt voor buiten. Er is bij dit verblijf gekozen voor gaas van 19 x 19 x 1,45 mm. Aan de linkerkant bevindt zich een de deur van de sluis, in de sluit zit een plateau met daarin een twee-baks voedersysteem.

Het gaasgebruik in deze aluminium volière zorgt voor veel lichtinval waardoor u de vogels goed kunt spotten. De achterzijde van de vlucht is afgewerkt met dichte ACP panelen, zoals ook een gedeelte van het dak. Dit zorgt ervoor dat de vogels ook op regenachtige dagen droog kunnen verblijven in de vlucht. 

Kant-en-klare volière info voor papegaaien en parkieten.
Bekijk prijs op bol.com of De HuisdierSuper

Je keuze nog niet gevonden?

Heb je hierboven nog niet volledig gevonden waarnaar je op zoek bent? Dan kan je via onderstaande links eens de hele website afspeuren op zoek naar de ideale buitenvolière!

Bekijk alle buitenvolières op bol.com >>>

Bekijk alle buitenvolières op De HuisdierSuper >>>

Overzicht van binnen- of huiskamervolières per soort papegaai of parkiet

Hieronder zal ik een overzicht geven van verschillende binnen- of huiskamervolières voor alle soorten vogels. Deze volières kan je vinden op bol.com als op De HuisdierSuper. Dit zijn mijn favoriete winkels, omdat ik hier erg goede ervaringen mee heb. De prijzen kunnen soms wat kunnen variëren raadt ik je aan om de websites zeker eens te vergelijken.

Kleine binnenvolières

Dit zijn de kleinere volières, ideaal voor de kleinere vogels of als je er gewoon niet zo veel houdt.

Voltrega volière 420

Deze volière 420 (bekijk prijs op bol.com) is een rechthoekige vogelkooi geschikt voor alle soorten vogels. De kooi heeft een mooi en strak design en is voorzien van twee voer/drinkbakjes en meerdere stokjes. De kooi is voorzien van wieltjes, zodat je hem kan eenvoudig kan verschuiven. De bak onderin is gemakkelijk schoon te maken.

Duvo+ volière Veronica

Deze huiskamervolière Veronica van Duvo+ (bekijk prijs op bol.com) is ideaal om een paar vogels samen te houden. Deze is groot genoeg om 6 grasparkieten of 3 valkparkieten in te houden.

Middelgrote binnenvolières

Onderstaande volières zijn niet te klein, maar zeker ook niet te groot. Hier kan je al wat meer of de iets grotere vogels in houden.

Relaxdays volière voor binnen

Met deze Relaxdays volière (bekijk prijs op bol.com) geef je je vliegende vrienden een geweldig huis. De volière is ideaal voor parkieten, kanaries, vinken, valkparkieten en vele andere vogels. Je kunt de kamer volière dankzij de wieltjes ook opzij schuiven als je meer ruimte nodig hebt. Het vogelverblijf is uitgerust met praktische toebehoren: De voerbakjes, de zitstokken en de uitneembare mestlade maken het zowel voor het dier als voor zijn baasje comfortabel.

Voltrega volière 430

Deze volière 430 (bekijk prijs op bol.com) is de grotere broer van de 420 variant. Het is een rechthoekige vogelkooi geschikt voor alle soorten vogels. De kooi heeft een mooi en strak design en is voorzien van twee voer/drinkbakjes en meerdere stokjes. De kooi is voorzien van wieltjes, zodat je hem kan eenvoudig kan verschuiven. De bak onderin is gemakkelijk schoon te maken.

Grote binnenvolières

Dit zijn de grotere volières om in je woonkamer te zetten. Ideaal voor als je je vogels voldoende ruimte wilt geven!

Ferplast volière Nota

De volière Nota (bekijk de prijs op bol.com) is een elegante volière met metalen dak welke geschikt is voor kanaries en tropische vogels. De Nota is gemakkelijke schoon te maken dankzij de uitschuifbare onderlade. Ook heeft de volière wieltjes waardoor het gemakkelijk is om de kooi te verplaatsen.

Relaxdays volière XL

Met deze vogel volière XL (bekijk prijs op bol.com) geef je je vliegende vrienden een geweldig huis. De volière is ideaal voor parkieten, kanaries, vinken, valkparkieten en vele andere vogels. Je kunt de kamer volière dankzij de wieltjes ook opzij schuiven als je meer ruimte nodig hebt. Buiten kan de kooi ook overdekt staan als je je vogels tijdens de warme zomer eens wat frisse lucht wilt gunnen.

Je keuze nog niet gevonden?

Heb je hierboven nog niet volledig gevonden waarnaar je op zoek bent? Dan kan je via onderstaande links eens de hele website afspeuren op zoek naar de ideale binnenvolière!

Bekijk alle binnenvolières op bol.com >>>

Bekijk alle binnenvolières op De HuisdierSuper >>>

Zelf een volière maken

Misschien denk je nu, misschien is het toch beter om een volière zelf te bouwen. Dat is zeker een mogelijkheid, maar je moet weten waaraan je begint! Een volière moet aan verschillende eisen voldoen zodat je vogels er veilig in kunnen leven. Ze moeten bijvoorbeeld worden beschermd tegen roofdieren, ze mogen niet kunnen ontsnappen en er moet een nachthok worden voorzien.

Daarom raadt ik zelf aan om gebruik te maken van een bouwplan. Je kan zelf een bouwplan kiezen van een volière die je mooi vindt en dan weet je exact welke en hoeveel materiaal je nodig hebt. Maar het allerbelangrijkste: je weet perfect hoe je de volière daarna in elkaar kan steken. Dit bespaart heel wat geld en moeite, doordat je volledig weet wat je aan het doen bent en je zal ook geen overbodige materialen aankopen.

Als je van plan bent om je volière zelf te bouwen of nog wat twijfelt, dan raadt ik je zeker aan om eens te kijken op de website van Fred’s Bouwtekeningen. Hier kan je vele ontwerpen vinden voor verschillende soorten volières die volledig aansluiten aan je stijl en behoeften. Ze bevatten daarnaast ook nog duidelijke en makkelijk te volgen instructies voor als je nog niet zo veel ervaring hebt met het bouwen.

Klik hier om de website van Fred’s Bouwtekeningen te bekijken >>>

Alle info over volière, nachthok voor papegaaien en parkieten

Vogelexpert.nl

Wij zijn het team van vogelexpert, dé onafhankelijke vogel-website voor papegaaien, parkieten en kippen van Nederland en België. Door onze kennis te delen, willen we helpen om het leven van vele vogels en pluimvee in gevangenschap te verbeteren!

Recente Artikels