Wat kost een papegaai?


Wat kost een papegaai?

Een papegaai is een fantastisch leuk huisdier, maar hier zijn uiteraard ook kosten aan verbonden. De kosten kunnen meer zijn dan het houden van bijvoorbeeld een hond, hoeveel dit is kan je hieronder lezen!

De kost van een papegaai kan worden onderverdeeld in eenmalige en maandelijkse kosten. Voor een gemiddelde papegaai bedragen de eenmalige kosten zoals het aankopen van de papegaai, kooi en accessoires ongeveer 1700 euro. De andere kosten zoals het voer, verzorging en dierenarts bedragen net geen 100 euro per maand.


Nog maar enkele dagen geldig: alle e-boeken gratis!

Wat heb jij geluk! Tijdelijk kan je alle e-boeken volledig gratis ontvangen.

Of klik hier voor meer info.


Een papegaai houden kost dus wat geld. Het is goed om alle kosten door te nemen voordat je een papegaai aanschaft. Op die manier kan je een goede inschatting maken of een papegaai bij je situatie past. Ook kan je hieronder lezen hoe je de kosten tot een minimum kan beperken!

Eenmalige kosten

Ten eerste moet de papegaai worden aangekocht, daarnaast moet er een kooi, accessoires, speelgoed en een plek om te kunnen spelen worden aangeschaft of gemaakt. Dit zijn eenmalige kosten, je moet ze dus maar 1 keer betalen.

Hoeveel kost een papegaai?

De prijs van een papegaai varieert heel sterk. Online, bijvoorbeeld via marktplaats of tweedehands worden er heel wat papegaaien aangeboden aan mooie prijzen.

Goedkoop is niet het beste

Zoals vaak geldt hier ook het gezegde: “Goedkoop is duurkoop”. Het is belangrijk om je vogel bij een goede en erkende kweker te kopen. Een goede kweker zal je kunnen bijstaan met tips, adviezen, certificaten en de nodige testen op ziektes.

Ziektes komen helaas vaak voor bij papegaaien die niet van een goede kweker komen. Als de vogels jong zijn kan je niet aan het uiterlijk zien of ze deze ziekten dragen. De vogels worden meestal pas ziek na hun 3e levensjaar. Na 3 jaar heb je een erg sterke band met je vogel opgebouwd, het zou ontzettend jammer zijn om dan je vogel te moeten afgeven.

DierDier

Daarnaast kost een zieke vogel ook heel wat geld aan dierenartskosten. Op het eerste zicht lijkt een papegaai via marktplaats dus heel wat goedkoper. Maar uiteindelijk kan dit je veel meer kosten doordat de kans op ziektes groter is.

Op welke ziektes moet er worden getest?

Het is onmogelijk en ook heel duur om je vogel op alle ziektes te laten testen. Het is daarom aangeraden om enkel te testen op de meest gevaarlijke en meest voorkomende papegaaienziektes.

Polyoma

De eerste ziekte is polyoma, deze ziekte wordt veroorzaakt door het polyomavirus. Deze besmetting gebeurt meestal bij jonge papegaaien onder de leeftijd van 6 maanden. Na besmetting kunnen ze beginnen braken, stoppen met eten en heel wat andere symptomen krijgen. De levensverwachting is dan nog maar enkele dagen tot een week.

Chlamydiose

De tweede ziekte is Chlamydiose, ook wel papegaaienziekte genoemd. Deze ziekte wordt veroorzaakt door een bacterie, namelijk Chlamydia psittaci. Deze bacterie kan bij papegaaien op alle leeftijden voor problemen zorgen.

De meest voorkomende symptomen zijn meestal vermoeidheid, natte en dikke ogen en een moeilijke ademhaling. Deze ziekte is gelukkig vaak goed te genezen als men er op tijd bij is. Doordat de ziekte wordt veroorzaakt door een bacterie, kan men behandelen met antibioticum.

Papegaaienziekte is ook besmettelijk voor de mens. Het is ook voor ons goed dat de papegaai deze ziekte niet heeft, anders zouden we er zelf ook last van kunnen krijgen.

Bek en verenrot

De derde ziekte is PBFD. PBFD staat voor Psittacine Beak and Feather Disease, ook wel bek en verenrot genoemd. Deze ziekte wordt veroorzaakt door het circo-virus.

Vooral jonge vogels zijn vaak het slachtoffer van deze ziekte. Het virus tast de cellen aan die instaan voor het in goede conditie houden van de bek en de veren.

Een papegaai heeft niet altijd symptomen van deze ziekte, maar vaak is er wel een lelijk verenpak of een slechte bek te zien. Veren kunnen plots uitvallen, er kunnen donkere plekken op de veren ontstaan en ze zien er niet zo sprankelend uit als normaal.


Zeer tijdelijke aanbieding: alle e-boeken gratis!

Wat heb jij geluk! Tijdelijk kan je alle e-boeken volledig gratis ontvangen.

Of klik hier voor meer info.


Het is een lelijke ziekte die op termijn voor leverschade en de dood kan zorgen. Doordat het virus al in de vogel kan zitten bij de aankoop is het van groot belang dat de vogel hierop getest is of dat je hem hierop laat testen.

Als de verkoper weigert om zo’n test uit te voeren, ga dan meteen weg. Een goede en betrouwbare kweker zal dit altijd goedkeuren of in het beste geval gewoon ook zelf doen.

Kliermaagdilatatie ziekte

De laatse ziekte waarop getest moet worden is KDS/PDD. PDD staat voor “Proventricular Dilatation Disease”. KDS is daarentegen de Nederlandse benaming dat staat voor “Kliermaagdilatatie ziekte”.

Deze ziekte wordt net zoals 2 van de bovenste ziektes veroorzaakt door een virus, namelijk het Avian Borna Virus. Dit virus zal het zenuwstelsel aantasten en een verlamming van de maag of dunne darm veroorzaken.

Doordat de maag of dunne darm verlamd is kunnen ze hun eten niet meer verteren. De papegaaien worden dan mager en door de slechte vertering zitten er vaak volledige pitjes en zaadjes in de ontlasting.

Ook kunnen ze last krijgen met het evenwicht en gaat hun gevoel voor coördinatie flink achteruit. Uiteindelijk zal deze ziekte helaas ook leiden tot de dood.

Normale prijzen voor papegaaien

De prijzen van de papegaaien kunnen dus sterk variëren afhankelijk van de kweker. Soms zijn de testen al inbegrepen, maar soms ook niet. De testen op bovenstaande ziektes hebben een waarde van zo’n 180 euro.

Hieronder vind je een overzicht van de prijzen van veelvoorkomende papegaaien:

De gemiddelde prijs van een papegaai inclusief testen is ongeveer 800 euro. Ara’s en caiques zijn vaak wat duurder doordat ze erg geliefd en zeldzamer zijn.

Hoeveel kost een kooi?

De kooi van een papegaai is ook een aardige kost. Ook hier geldt dat goedkoop vaak duurkoop is. Gelukkig kan je een kooi ook tweedehands kopen om zo de kost wat te drukken.


Mis je kans niet: alle e-boeken gratis!

Wat heb jij geluk! Tijdelijk kan je alle e-boeken volledig gratis ontvangen.

Of klik hier voor meer info.


Een goede kooi moet de vogel voldoende ruimte geven, hij zou zijn vleugels minimaal goed moeten kunnen uitstrekken, anders zouden de veren kunnen beschadigd raken.

Wil je meer weten over het verzorgen van de veren, klik dan hier.

Daarnaast moet de kooi gemaakt zijn van staal met een sterke coating dat de papegaai niet stuk kan bijten. De coating mag dus zeker ook niet giftig zijn voor papegaaien! Een papegaai heeft namelijk een sterke bek en zal zo door dun staal of een slechte coating kunnen bijten.

De prijs van een papegaaienkooi varieert tussen de 150 en 600 euro, afhankelijk van de papegaai. Een dwergpapegaai heeft een kleinere en minder sterke kooi nodig dan een ara met een heel sterke bek.

Voor een gemiddelde papegaai, zoals de grijze roodstaart, kost een kooi zo’n 450 euro.

Hoeveel kost een papegaaienboom of speelstandaard?

Een kooi is nodig voor een papegaai, maar dit betekend niet dat hij hier dag en nacht in moet zitten. Een gelukkige en gezonde papegaai zou uit zijn kooi los in huis moeten zitten wanneer het kan.

Er zijn kooien waarboven een speelstandaard is gebouwd. Maar het beste is om nog een andere plek in huis te hebben waar de papegaai goed kan spelen. Zo kan er af en toe ook van omgeving gewisseld worden, wat ervoor zorgt dat de papegaai zich minder snel verveelt.

Papegaaienboom

Een papegaaienboom is een ideale plek om je papegaai te laten spelen. Deze boom is vaak gemaakt van java hout. Dit houdt is niet giftig en heel stevig, je papegaai zal dit niet zomaar stuk kunnen bijten.

Daarnaast is het voordeel van zo’n boom dat de dikte van de takken varieert. Dit is goed voor de spieren van de poten te trainen en ook om de nagels van de papegaai goed te houden.

WIl je meer weten over het verzorgen van de nagels, klik dan hier.

Een java boom is te verkrijgen in verschillende maten en vormen en kost 60 tot 300 euro.

Speelstandaard

Een alternatief voor een papegaaienboom is een speelstandaard. Dit is niet gemaakt van natuurlijk hout, maar meestal uit staal.

Het is een soort plateau op een poot waar verschillende zitstokken en speeltjes kunnen worden bevestigd. Het voordeel is dat je het makkelijk kan schoon houden en dat het mooi staat in de woonkamer.

Een speelstandaard bestaat in verschillende maten met een prijs dat varieert tussen 50 en 200 euro.

Hoeveel kosten de accessoires?

Bij de eenmalige kosten horen ook de accessoires. Denk hierbij aan de spullen die nodig zijn om de kooi goed in te richten, maar ook om de papegaai te verzorgen.

Voer en drinkbakjes

Bij de papegaaienkooi zijn vaak al enkele eet en drinkbakjes inbegrepen. Maar vaak is het handig om een tweede set te hebben voor als je er een paar moet afwassen. Je kan bijvoorbeeld elke dag de bakjes verwisselen en de vuile bakjes in de vaatwasser plaatsen.

Ook heb je extra eetbakjes nodig voor het geven van groenten, fruit of het eivoer. Dit zijn essentiële voedingsstoffen voor de papegaai.

Voer en drinkbakjes kosten gemiddeld 20 euro.

Wil je weten hoe je zelf goedkoop eivoer kan maken, klik dan hier.

Zitstokken en slijtstokken

De zitstokken die bij de kooi worden geleverd zijn niet de beste optie. Dit komt doordat de stokken vaak helemaal recht zijn en overal dezelfde dikte hebben. Op die manier worden de spieren in de voet niet meer goed getraind waardoor hij aan spierkracht en grip verliest.

Het beste is om natuurlijke zitstokken te kopen met een verschillende dikte. Ook kan hij zich uitleven met het schors van deze takken waardoor zijn bek wat wordt afgesleten en goed wordt gehouden.

WIl je meer weten over het verzorgen van de snavel, klik dan hier.

Daarnaast moet er in de kooi ook een slijtstok worden geplaatst. Dit is een stok gemaakt uit beton met een ruwe laag. Dit zal de nagels van de papegaai steeds afvijlen waardoor de nagels niet te lang en te scherp worden.

De zitstokken samen met de slijtstok kost ongeveer 30 euro.

WIl je meer weten over het verzorgen van de nagels, klik dan hier.

Douchestok

Een papegaai leeft normaal in een land waar de luchtvochtigheid veel hoger is dan hier in Nederland of België. Deze vochtigheid is een vereiste om de veren mooi te houden, daarom is het belangrijk dat de papegaai regelmatig wordt gedoucht.

Een douchestok is een stok dat je makkelijk aan de badrand of douchescherm kan bevestigen door middel van zuignappen. Het bestaat uit een slijtstok met extra grip zodat je papegaai goed blijft zitten.

Een douchestok kost gemiddeld zo’n 25 euro, afhankelijk van het merk.

Wil je meer weten over het verzorgen van de veren en het douchen van papegaaien, klik dan hier.

Papegaaientuigje of harnas

Een gezonde en gelukkige papegaai wordt regelmatig mee naar buiten genomen. Echter wil je wel voorkomen dat je papegaai gaat vliegen, zelfs een gekortwiekte papegaai kan zo leren vliegen en makkelijk opstijgen als er plots wat wind staat.

Daarom is het een goed idee om gebruik te maken van een papegaaientuigje. Dit is een harnas dat je om je papegaai kan doen met een soepel koordje aan. Op die manier kan de vogel veilig mee naar buiten en zelfs rondvliegen indien gewenst Een papegaaientuigje kost zo’n 40 euro.

Wil je meer weten over hoe je je papegaai aan nieuw speelgoed laat wennen en hoe je een papegaai socialiseert, klik dan hier.

Reiskooi

Een reiskooi is nodig om de papegaai te kunnen vervoeren in de auto of op de fiets. Het is een kleine kooi met een zitstok in het midden. Voor lange ritten moet het ook een eet- en drinkbak bevatten en eventueel een leuk speeltje.

Een reiskooi varieert in prijs, voor 50 tot 100 euro kan je de meeste reiskooien aanschaffen.

Papegaaienspeelgoed

Een papegaai is een heel slim dier, je kan het vergelijken met een kind van 3 jaar. Uiteraard dient de vogel dan ook voldoende uitgedaagd te worden om zich niet te vervelen.

Goed en voldoende speelgoed is daarom nodig voor een gezonde en gelukkige papegaai. Speelgoed kan gekocht worden of je kan het zelfs zelf maken. Elke week zou het speelgoed moeten verwisseld worden voor voldoende variatie.

Bij aanschaf van de papegaai zou je zeker zo’n 6 stuks speelgoed moeten kopen om even verder te kunnen. Een gemiddelde prijs van 15 euro per stuk is realistisch.

Het eerste speelgoed voor je papegaai, zo’n 6 stuks, kost ongeveer 90 euro.

WIl je meer weten over hoe je de kooi van een papegaai moet inrichten, klik dan hier.

Maandelijkse kosten

Naast de eenmalige kosten zoals het aankopen van de papegaai, een kooi en de accessoires zijn er ook terugkerende, maandelijkse kosten.

Hoeveel kost het voer?

Het voer van de papegaai is een maandelijkse kost. Een gezonde voeding voor een papegaai bestaat voornamelijk uit groenten en fruit. Daarnaast wordt er ook een zaadmengeling gegeven of pelletvoeding.

Hoeveel eet een papegaai per dag?

Om de kost voor het voer te berekenen moeten we eerst weten hoeveel een papegaai per dag eet. Over het algemeen eet een papegaai 10% van zijn lichaamsgewicht per dag aan zaad of pelletvoer.

Het is dus afhankelijk van de soort vogel. Een dwergpapegaai zal minder eten dan een ara. Een ara kan tot wel 1kg wegen. Een grijze roodstaart is een papegaai met een normale grootte en weegt meestal rond de 500 gram, dit komt neer op een 50 gram voer per dag.

Fruit en groente

Een papegaai moet dagelijks fruit en groente eten. Hierin zitten heel wat vitaminen en goede voedingsstoffen voor een gezonde papegaai.

Als maatstaf kan je 2 à 3 stuks fruit of groente per dag nemen. De gemiddelde prijs is zo’n halve euro per stuk. Dit komt neer op een euro per dag, oftewel 30 euro per maand.

Zaadmengeling

Er zijn verschillende zaadmengelingen op de markt te verkrijgen. Het is aangeraden om goed onderzoek te doen naar een goed merk. De goedkoopste merken bevatten meestal goedkoop zaad met heel wat vet. Vet kan op termijn zorgen voor problemen met het hart en de boedvaten.

Een prijs van 8 à 12 euro per kg is normaal. Voor een grijze roodstaart komt dit neer op 15 euro per maand aan zaad.

Pellets

Pellets hebben als voordeel dat het alle voedingsstoffen bevat en dat je papegaai niet kieskeurig kan zijn en alleen maar de lekkere zaadjes zal opeten.

Pelletvoer is duurder dan een zaadmengeling. Een normale prijs is 20 euro per kg, dit is uiteraard ook afhankelijk van het merk.

Voor een grijze roodstaart kost pelletvoer ongeveer 30 euro per maand.

Beloningen en supplementen

Daarnaast kan je de papegaai ook beloningen zoals nootjes geven tijdens het trainen of extra supplementen. Deze prijs is echter te verwaarlozen omdat de papegaai ook minder van het hoofdvoer zal eten als het veel beloningen of snoepjes heeft gekregen.

Hoeveel kost de verzorging van een papegaai?

Een papegaai houden betekend ook dat je de papegaai optimaal moet verzorgen. Het voornaamste is het verzorgen van de snavel, veren en de nagels.

Kortwieken

Kortwieken is het knippen van de vleugels zodat de papegaai niet meer kan vliegen (of minder makkelijk). Je kan dit zelf doen, maar in het begin is het aangeraden om dit te laten doen door een specialist.

Een papegaai moet 1 tot 4 keer per jaar worden gekortwiekt, doordat de veren steeds terug groeien na de rui.

Een normale prijs voor het kortwieken bedraagt zo’n 30 euro. Als de papegaai 2 keer per jaar wordt gekortwiekt is dit omgerekend 5 euro per maand.

Nagels en snavel bijwerken

Normaal hoeven de nagels en de snavel van een papegaai niet veel bijgewerkt te worden als hij voldoende mogelijkheid heeft om dit zelf te doen, bijvoorbeeld door veel te kunnen slopen of door een slijtstok in de kooi.

Als we ervan uitgaan dat de veren en de snavels 1 keer per jaar aan een prijs van 30 euro worden bijgewerkt, dan bedraagt dit 2,5 euro per maand.

Hoeveel zijn de dierenartskosten?

De dierenartskosten zijn vooraf moeilijk in te schatten. Met een papegaai moet je geluk hebben, sommige papegaaien hebben nooit kwaaltjes, andere papegaaien dan weer vaker. Als je vogels getest zijn op ziektes bij de aankoop bespaar je vaak ook op heel wat dierenartskosten, het is het dus helemaal waard!

Sowieso is er een jaarlijkse check om de vogel helemaal na te kijken, deze bedraagt bij mijn dierenarts 100 euro. Bij een goede verzorging en voeding zijn er normaal niet veel extra dierenartsconsultaties nodig. Maar als de papegaai een ziekte heeft kan de prijs al snel oplopen.

Daarom kiezen sommige papegaaieneigenaren voor een verzekering waarmee de dierenartskosten worden vergoed en er steeds om advies kan worden gevraagd.

Als we uitgaan van een jaarlijkse check van 100 euro één extra dierenartsconsultatie per jaar van 100 euro, dan komt dit neer op 17 euro per maand aan dierenartskosten.

Kosten voor bodembedekking?

Er zijn verschillende soorten bodembedekking met elk hun voor en nadelen en ook een bijhorende prijs.

Gebruik je enkel kranten op de bodem, dan zal je dit niet veel kosten. Andere veel voorkomende soorten bodembedekking zijn de bast van kokosnoot of beukensnippers.

Afhankelijk van het verbruik kan je uitgaan van 5 euro per liter bodembedekking. Als je maandelijks een liter en half gebruikt, is dit 7,5 euro per maand aan bodembedekking materiaal.

WIl je meer weten over de beste bodembedekking voor papegaaien, klik dan hier.

Versleten materialen vervangen

Materiaal verslijt, zeker met papegaaien in de buurt. Ze zijn continu bezig met het slopen van spullen, dat is de manier waarop ze hun energie kwijt kunnen en het is goed tegen verveling.

Versleten zitstokken vervangen

De zitstokken van een papegaai worden de hele dag en nacht gebruikt. Ook krijgen ze wat te verduren van de snavel van de papegaai. De zitstokken zullen elk jaar aan vervanging toe zijn, dit is zo’n 12 euro per jaar of 1 euro per maand.

Versleten speelgoed

Een papegaai is enkele uren per dag aan het spelen en het slopen. Speelgoed is vaak gemaakt van hout en kan redelijk snel worden kapotgemaakt door de papegaai, dat is uiteindelijk ook de bedoeling van sloopspeelgoed!

Doordat speelgoed zo belangrijk is voor een vrolijke papegaai zal hier wel een aardig budget naar toe moeten gaan. Ga uit van 60 euro per jaar, zo’n 5 euro per maand.

Accessoires

Ook de accessoires blijven niet onaangetast. Alles wat veel gebruikt wordt, zoals eet en drinkbakjes, een douchestok, een papegaaientuigje zal het soms begeven. 60 euro per jaar is realistisch, dit is 5 euro per maand.

Totaalbedrag voor het houden van een papegaai

Hieronder vind je een overzicht met alle eenmalige kosten en de maandelijkse kosten om een idee te geven hoeveel een papegaai houden gemiddeld kost.

Overzicht eenmalige kosten

WATPRIJS (euro)
Aankoop papegaai800
Kooi450
Papegaaienboom of speelstandaard150
Voer en drinkbakjes20
Zitstokken en slijtstok30
Douchestok25
Papegaaientuigje40
Reiskooi50
Speelgoed90
TOTAAL1655 euro

Overzicht maandelijkse kosten

WATPRIJS PER MAAND (euro)
Fruit en groente30
Zaadmengeling of pelletvoeding22
Kortwieken5
Nagels en snavel bijwerken2,5
Dierenarts17
Bodembedekking7,5
Vervangen materiaal11
TOTAAL95 euro

Conclusie

De eenmalige kosten voor het aanschaffen van een papegaai met benodigdheden is rond de 1700 euro. Daarna komt er een maandelijkse kost van net geen 100 euro per maand bij.

Een papegaai kost dus heel wat, maar je hebt er ook veel aan. Het is voor vele mensen als een vriend of familielid dat tot wel 60 jaar kan worden! Je kan het echt niet vergelijken met een hond of kat.

Hoe kan je de kosten tot een minimum beperken?

Een papegaai houden kost dus heel wat geld, gelukkig kan je op sommige spullen ook besparen om zo de kosten te drukken.

Tweedehands kopen

Op marktplaats of andere tweedehandswebsites worden heel wat papegaaienspullen aangeboden aan een aantrekkelijke prijs. Een kooi, boom of speelgoed kan je dus perfect daar kopen. Let wel goed op de kwaliteit en defecten, je wilt niet dat je papegaai zich ergens aan verwond.

Ontsmetten van tweedehandsspullen

Tweedehands spullen moeten wel goed ontsmet worden. Er zijn heel wat ziektes die de ronde gaan bij papegaaien. Vaak hebben er al papegaaien gespeeld met de spullen die je tweedehands koopt, ontsmet de spullen dan goed met een virus en bacteriedodend middel dat veilig is voor papegaaien om de ziektes te voorkomen.

Een voorbeeld van zo’n middel is F10 of Ecoperts krachtige kooireiniger.

Zelf maken

Ook kan je spullen voor je papegaai zelf maken. Maak bijvoorbeeld zelf het speelgoed, zitstokken of een papegaaienboom. Gebruik hiervoor enkel de takken van bomen die niet giftig zijn voor papegaaien.

Wil je meer weten over welke natuurlijke takken geschikt zijn om te gebruiken voor papegaaien, klik dan hier.

Papegaaienverzekering

Een papegaaienverzekering is zeker het overwegen waard als u onverwachte medische kosten wilt vermijden die kunnen ontstaan bij uw papegaai. De kosten van medische consultaties en behandelingen bij een vogelarts kunnen snel oplopen, maar met een betaalbare maandelijkse premie voor een papegaaienverzekering kunt u gemoedsrust hebben en financiële stress vermijden.

Het is ook de moeite waard om te bedenken dat papegaaien lang kunnen leven, dus het is geruststellend om te weten dat uw gevederde vriend de zorg kan krijgen die hij of zij nodig heeft. Om alles hierover te bespreken schreef ik een artikel over papegaaienverzekeringen.

Het houden van papegaaien kost ook tijd

Papegaaienhouden kost niet enkel geld, maar ook heel wat tijd. Een papegaai heeft aandacht nodig, moet verzorgd worden en wilt graag veel spelen en trainen.

De meeste papegaaieneigenaren kijken er natuurlijk niet tegenop om samen veel tijd door te brengen, het is net ontzettend leuk! Maar je moet je er natuurlijk wel van bewust zijn.

Veelgestelde vragen

Hoe duur is een amazone papegaai?

Een amzone papegaai kost rond de 450 tot 750 euro. Het belangrijkste is dat je de vogel koopt bij een goede kweker waar de papegaai ook op de veel voorkomende ziektes wordt getest.

Wat is de duurste papegaai?

De duurste papegaai is de ara, deze kan tot wel 3000 euro of meer kosten! Dat komt omdat sommige ara’s erg zeldzaam en gewild zijn, het is ook een prachtige vogel.

Wat is de goedkoopste papegaai?

De goedkoopste papegaai om te houden is een dwergpapegaai. Je kan er al eentje kopen vanaf 50 euro en ze hebben minder plaats en eten nodig dan een normale papegaai. De kooi is daarom ook heel wat goedkoper.

Wat kost een grijze roodstaart papegaai?

Een grijze roodstaart kost tussen de 500 en 900 euro. Het belangrijkste is dat je de vogel koopt bij een goede kweker waar de papegaai ook op de veel voorkomende ziektes wordt getest.

Wat kost een ara papegaai?

Een ara papegaai kost tussen de 600 en 3000 euro. Dit komt omdat sommige ara’s zeldzamer en ook erg geliefd zijn als huisdier. Voor het aankopen is het allerbelangrijkste dat je de vogel koopt bij een goede kweker waar de papegaai ook op de veel voorkomende ziektes wordt getest.

Vogelexpert.nl

Wij zijn het team van vogelexpert, dé onafhankelijke vogel-website voor papegaaien, parkieten en kippen van Nederland en België. Door onze kennis te delen, willen we helpen om het leven van vele vogels en pluimvee in gevangenschap te verbeteren!

Recente Artikels